WINTER MENUKAART

De gerechten op de winter menukaart zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 29 oktober 2024.

Brasserie Hof ter Linden SNACKS EN ZOETIGHEDEN

SNACKS (van 12u tot 17u)
Croque Monsieur: enkel
/ dubbel
9
15
Croque Madame: enkel
/ dubbel
10
16
Hoeve toast Americain preparé: open belegd met bereide rundstartaar, micro cress en Worcester mayonaise18
Hoeve toast Benedict met zalm: open belegd met gerookte zalm, spinazie, gepocheerd ei, guacamole en lente-ui19
Hoeve toast met mozzarella: open toast belegd met gegratineerde mozzarella en tomaat18
Boerenomelet met groenten en spek19
Groentenomelet: gerolde vegetarische omelet met fijne groenten18

ZOETIGHEDEN (van 14u tot 17u)
Wafel met suiker7
Wafel met slagroom8
Wafel met aardbeien12
Huisgemaakte pannenkoeken (2 stuks) met suiker / siroop / confituur8
Kinderpannenkoek4
Pannenkoeken ‘Mikado’ (2 stuks) met ijs en chocoladesaus11

Brasserie Hof ter Linden KINDERGERECHTEN

Kipfilet met appelmoes en frietjes12
Mini vidé met sla en frietjes12
Spaghetti bolognaise12
Curryworst met sla en frietjes12
Fishsticks met sla en frietjes12
JUNIOR MENU: Kindergerecht + kinderijsje + verrassing uit De schatkist15

Brasserie Hof ter Linden SALADES

Chef Bowl: rijke salade met tempura van Black Tiger scampi, avocado, edamame, gemengde krokante salade, divers exotisch fruit, Thousand Island dressing en zoete rijst28
Zalm Bowl: Japanse salade van verse zalm, wakame, furikake, avocado, edamame, gemengde krokante salade, zoete rijst en sriracha-dressing28
Caesar salade: klassieker met krokante salade, warme kippenhaasjes, hoeve-ei, Parmezaan, croutons en een zachte lookdressing24
Salade geitenkaas (vegetarisch): gebrande bûche van geitenkaas met korst, gemengde mesclun, rood fruit, hartige croutons, diverse noten, dressing van bosbessencoulis26
*Inclusief brood

Brasserie Hof ter Linden PASTA’S

Spaghetti Bolognaise: pasta met getomateerde saus van kalfsgehakt18
Lasagne Bolognaise: ovengerecht van pasta met een laagje van kaaskorst en varkensgehakt21
Ravioli Tartufata (vegetarisch): gevulde ravioli met boschampignons, ricotta, rucola en truffel-olie28
*Inclusief brood

Brasserie Hof ter Linden VOORGERECHTEN

Dagverse soep9
Tataki van tonijn: kort gebakken yellowfin tonijn met avocado, wakame en furikake19
Gebakken coquilles Saint-Jacques (4 stuks): kort gebakken coquilles met edamame bonen, aardappel, citroenboter, Fleur de sel22
Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en cocktailsaus19
Kaaskroketten: ambachtelijke Parmezaan kroket met gefrituurde peterselie en tuinkruiden mayonaise14/17
Rundscarpaccio: Filet d’Anvers carpaccio met groene pesto, truffel-olie, Caesar-mayo, zongedroogde tomaat, Parmezaan en krokante croutons19
Gebakken ganzenlever: zachte foie gras met toast, uienconfituur en rood fruit24
Borsalino van Avocado: gevulde verse avocado met fijne brunoise groentjes, Fleur de sel, olijfolie en hummus18

Brasserie Hof ter Linden HOOFDGERECHTEN

– VLAAMSE KLASSIEKERS

Stoofvlees De Brabander: zacht gegaarde stoverij van rundvlees met donker trapistenbier en witloofsalade26
Vol-au-vent: traag gegaarde hoevekip, bladerdeeggebakje en hollandaisesaus26
Steak tartaar: vers bereid gemalen rundsvlees met klassieke garnituur van kappertjes, sjalotjes en peterselie26
Witloof uit de oven: Vlaamse klassieker van gegratineerd witloof met kaaskorst, ham en aardappelpuree22

– SPECIALITEITEN VAN HET HUIS

Vleesgerechten
Filet Mignon 230g (Iers) met warme seizoensgroenten32
Lamsescalopes met crème van jonge wortel, braadjus, tuinboontjes en aardappelgratin32
Hamburger Black Angus: rundsburger in brioche met cheddar, augurk, tomaat, ijsbergsla, barbecuesaus en zoete aardappelfrietjes28
Buikspek Provençale, traag gegaard met crème van jonge wortel, aardappelpuree, bloemkool en braadjus30
Visgerechten
Roodbaarsfilet in kreeftenroomsaus: gebakken filet met aardappelpuree, bieslook en warme Zuiderse groentjes32
Vispannetje op Oostendse wijze: zacht gestoomde tongrolletjes, zalm, makreel, langoustine en grijze garnaaltjes in witte wijnsaus, fijne groentjes30
Teriyaki tonijn: kort gebakken yellowfin met sesamkorst, teriyaki saus, krokante wokgroenten en geparfumeerde rijst34
Scampi van de Chef: gepelde Black Tiger scampi, pittige tomatenroomsaus, koningskruid, fijne groentjes en rijst30
Gegrilde bloemkoolsteak (vegetarisch): gekadreerd filet-wit met hollandaisesaus, paprika-crème, structuren van tuinkruiden, geserveerd met zoete aardappel28
*Supplement saus: peperroom / archiduc / bearnaise / vleesjus 4
**Supplement witloofsalade / tomatensla / slamix / warme groenten volgens het aanbod5
6
Vanaf 8 personen, keuze beperkt tot 3 gerechten.

Bij alle hoofdgerechten zijn verse frietjes, kroketjes, aardappelpuree, pasta of rijst inbegrepen.

Brasserie Hof ter Linden NAGERECHTEN

Appeltaart: warm appelgebakje met kruimelkorst, vanille-ijs en karamel12
Tiramisu met speculaas korst: Italiaanse klassieker met laagjes van boudoir, Amaretto, koffie en mascarpone12
Korfje van vers en exotisch fruit: gevulde dragon fruit met verse selectie fruit volgens het seizoensaanbod14
Crème brûlée: Parijse afsluiter van Anglaise met gebrande karamel-spiegel12
Moelleux van chocolade: ‘lava cake’ met vanille-ijs en rood fruit (wachttijd van 15 min)14
Kaastaart: romige taart met crumble van kaneel en afgewerkt met blauwe bessen12
Vegan frambozentaart met vegan roomijs (VEGAN)12

ROOMIJS GEYBELS




Kinderijsje (vanille en aardbei met discobolletjes)5
Mini-Dame Blanche
6
Coupe vanille7
Coupe mokka7
Coupe chocolade8
Coupe Mathilde (2 bollen naar keuze)5
Coupe Dame Blanche (warme chocoladesaus en chocoladeschilfers)9
Coupe Panaché (mokka, vanille en chocolade)7
Coupe Brésilienne (2 bollen vanille, 1 bol mokka, nootjes en karamelsaus)9
Coupe Advocaat (2 bollen vanille en 1 bol chocolade)10
Coupe frambozensorbet (2 bollen frambozensorbet, 1 bol limoensorbet)11
*Supplement slagroom2

– Al onze prijzen zijn inclusief dienst en btw.

– 1 rekening per tafel.

– Vanaf 8 personen, keuze beperkt tot 3 gerechten.

– Consumptie van eigen dranken is niet toegelaten.

– Uw babyvoeding wordt graag opgewarmd aan de bar.

Wij zijn alle dagen open van 11 uur tot 22 uur. Keuken doorlopend open van 12 uur tot 21 uur.

Informatie over allergenen? Vraag het ons! De samenstelling van onze producten kan wijzigen.

Brasserie Hof ter Linden - logo wit